Etusivu

Kilpailut

Tulokset

Nuoret

Jutut & Kuvat

Jäsenasiat

Uutiset

Yhteystiedot

Linkit

Palaute

 

Skiiduilla Keiteelleellä

Talvella 2007 pilkkireissuni suuntautuivat muutaman kerran Keiteleelle. Hyvällä kalakaverillani Timpalla on mökki Keiteleen Märätsaaressa ja muutama kerta pilkkistartit ja taktiikkapalaverit pidettiin Timpan mökillä tai mökkirannassa. Eräs maaliskuinen reissu oli erikoinen. Etsimme pilkkiahvenia aamuvarhaisesta lähtien kokeilemalla ”entisiä” ottipaikkoja. Tuntui kuin Keiteleestä kyseisenä aurinkoisena päivänä kalat olisivat kokonaan kadonneet. Eivät edes Timpan monien vuosien kokemukset ja paikallistuntemus tuntuneet auttavan. Jutut alkoivat kääntyä puolen päivän jälkeen siihen suuntaan, että onhan se mukavaa, kun on näin hyvä keli ja hienoa, että ei tarvi tällä kertaa käsiään liata ahventen käsittelyssä.

Noin klo 14.00 Timppa pisti vielä kerran itsensä likoon ja sanoi, että kokeillaanpa vielä yksi 10m:n rinne, josta joku vuosi taaksepäin oli noussut muutama kunnon ”seiteenraitaanen ahven”. Kairat esiin ja muutama reikä. Kaiku alkoi heti huutamaan ihanaa piipitystä ja näytöllä uivat ihanan näköiset kalankuvat oikealta vasemmalle (kuten tapana on). Mitähän nuo ovat???

Pilkit haarukkavavasta veteen ja sitten se alkoi. Pannukarkeaa ahventa nousi puolen tunnin ajan ja päivä oli pelastettu. Oli lupa uskoa, että kalalle saattaa päästä toisenkin kerran, kunhan noista fileet tarjoilee sopivasti laitettuna.

Paikka antoi ”intiaaniopas” Timpalle parina seuraavana päivänä hyvän saaliin. Sitten olikin jo kevät Keiteellä ja oli pakko jäädä odottamaan seuraavaa syksyä ja uusia jäitä.

Kiitos Timpalle ja kireitä siimoja (ja ”kireitä hermoja”) uudelle Kaudelle!

Tapsa

 

Kuva saaliista

Klikkaa kuvaa nähdäksesi se isompana.

Sivun tekijän tiedot.
Copyright © 2008 [Tikkakosken Kalamiehet ry]. Kaikki oikeudet pidätetään.
Muutettu: 29. tammikuuta 2008 .